tirsdag den 27. april 2010

9 måneder og 9 kartofler

I dag er Sigurd præcis 9 måneder gammel og ja tiden er gået helt enormt stærkt. Han er en lille bomstærk dreng med masser af vilje og mod på at komme frem i verden -og ikke mindst at drille Livsen. Han har udviklet sig en eminent teknik hvor han sniger sig ind på hende imens hun spiller computer eller ser børnefilm, rejser sig op ved bordet og hamrer sin hånd ned i hendes tastatur imens han griner højlydt. Imponerende med sådan en lille drillepind. Livsen bliver edder tosset og mørkelilla i hovedet og fornemmer hun, at han ikke giver op så siger hun "Det der er bare ikke i orden Sigurd" :0). Jeppe og jeg kæmper for ikke at grine, men lidt sjovt er det nu alligevel, selvom det bestemt ikke er i orden!
Sigurd er nu tilbage i vuggestue igen og trives okay så længe han får sin medicin. De seneste dage har han sprængt både vores og vuggestruens madbudget tilgengæld. 9 kartofler spiste den unge mand i går i vuggestuen :0)
Vi tager det som et godt tegn, at han har fået sin appetit igen!
Fortsætter han madindtaget i samme tempo kan det dog godt være at menuen skal stå på smalkost for fremtiden.

torsdag den 22. april 2010

En rigtig "mig-dag" :0)

Det er ingen hemmelighed at vi har haft det lidt hårdt på det sidste. Vi har haft svært ved, at få hverdagen til at hænge sammen og det er bare opslidende på alle måder, at være så ramt af sygdom. Heldigvis er det nu "kun" Sigurd vi mangler at få helt på rette fode. Han har fået sig en PEP maske på børneafdelingen og det hjælper bare helt vildt meget.
Det er min fridag i dag -men jeg har virkelig haft svært ved at tro på at det skulle lykkes at få en rigtig"mig-dag". Alle var heldigvis friske nok til at komme i institution og jeg har bare nydt at ose i byen, spise frokost med min mand (som tog sig tid midt i arbejdet) og drikke super hyggelig eftermiddagskaffe hos Sarah fra mødregruppen.
Kjolen som jeg har købt i dag er til min fars 60 års fødselsdag midt i maj - jeg må dog stadig lige tygge på om det er den rette kjole :0)

søndag den 18. april 2010

Øko-ko og Bålpandekager


Vi har været til årets Økodag. Dagen hvor de økologiske køer bliver lukket på græs og hvor søde bondemænd inviterer os alle til at besøge bondegården, smage øko-produkter, lege i halmballer og spise pandekager lavet over bål.
Liva og jeg havde arrangeret at mødes med Livas mødregruppe i år og de 3 stk 3 årige var super godt underholdt. Liva fik aet køerne på mulen (ikke kysset dem dog -da de nu alligevel lugter lidt de køer) og fodret dem med halmstrå. Vi kan kun anbefale alle jer der aldrig har prøvet det om, at tage afsted til næste år. Alt vores tøj er nu puttet i vaskemaskinen -det lugtede af en blanding mellem ko, ensilage og røg. Så en vask er nok på sin plads inden tøjet skal bruges i børnehaven i morgen. Vi har været i bad -har røde solskinskinder og ser nu frem til at få kylling i karry inden længe.
God søndag aften til jer alle :0)

søndag den 11. april 2010

Weekendens snapshots

Det er weekend -den første af slagsen efter at jeg er påbegyndt arbejde. Det har været en lidt hård uge -primært fordi Sigurd stadig ikke er rask. Jeppe og jeg har skiftes til at være hjemme hos ham og være på arbejde. Det er nu en lille måned siden at Sigurd sidst var i vuggestue. I morgen mandag prøver vi lykken og sender ham afsted (han har trods alt haft 3 feberfrie døgn nu). Dette billede af Liva stammer dog fra påsken hvor hun hos farmor fik en mega påskeæg. Hun fik desværre også en hul i panden efter et grimt styrt ned af farmors trapper. Vi måtte lige på et mindre visit på skadestuen for, at få hende lappet sammen -men hun var super sej og mega modig.


Lørdagens gode vejr betød at vi måtte ud og nyde det. Vi tog et smut i zoo og Liva medbragte mit gamle konfirmationskamera....."Mor jeg skal tage billeder af alle dyr i mit liv" (og hun gjorde et ihærdigt forsøg).

Jeppe, Liva og den store løvehan i baggrunden der også nød det dejlig solskin.


Den lille nyfødte giraf Joachim der blev født på Aalborg zoo 75 års jubilæumsdag.

Uhmmm bamseis :0)

Tjek lige mine nye super fine Danefæ gummistøvler som jeg bare måtte eje :0)

Et super cool snapshot som Jeppe tog af en påfugl der fløj lige over hovedet på os.

Se hvordan Sigurd spærrede øjnene op da han opdagede de kæmpe store elefanter der stod lige foran næsen på ham. Lige netop vågnet fra sin middagslur og så forventer man nok ikke lige at få selskab af 3 tonstunge elefanter (det var ret sjovt at se hvor optaget han var af havens store dyr) :0)

God uge til jer alle!

fredag den 2. april 2010

Påskereportage fra Egholm

I går tog vi alle 4 på påskeudflugt til den lille limfjorsø Egholm. Den ligger midt imellem Aalborg og Nørresundby -og hvis man er lidt stedkendt ved man at færgeoverfarten tager omkring 4 minutter. Og aldrig havde jeg forestillet mig hvor meget lykke 4 minutters sejllads kunne vække hos vores lille 3-årige. Der må absolut være grobund for at, vi snart skal på en lidt længere tur. Vejret var dejligt -lidt koldt dog. Det er som om foråret ikke rigtig har bidt sig fast endnu.
På vej til færgen der sejler hver halve time cirka (eller efter behov) og koster den nette sum af 16 kroner pr. voksen T/R og børnene er gratis endnu.

Sigurd er selvfølgelig også med og sidder op i barnevognen og nyder overfarten.

Netop ankommet til Egholm og klar til at finde en passende rute langs vandet der byder på både mulighed for at smide med sten, soppe lidt og finde et sted med læ så vi kan nyde vores frugt og riskiks.

I rask trav over Egholm som er en ekstrem flad ø med skøn natur og list barsk vind.

Liva nyder soppefaciliteterne og på trods af gummirøjserne så undgik vi ikke våde bukser :0)

Og pludselig fik Liva øje på disse skønne chokoladeæg som påskeharen havde lagt til hende på stranden. Hun påstod at påskeharen kunne hoppe over vandet fra Aalborg til Egholm. Han havde i hvert fald ikke været med på færgen da vi sejlede til øen.

Behøver jeg at sige at det vakte glæde?

Sigurd er stadig ikke helt på toppen hvilket billedet nok også viser. Eller måske skyldes det at han blev snydt for påskeæg? Vi satser på at han er helt fjong igen efter påske.

Retur til fastlandet efter en rigtig skøn påskeudflugt.

Hjemme igen og klar til at putte lidt på sofaen.

Og tid til at læse Peter pedal. Liva er ikke altid lige fornøjet med at Sigurd skal tage del i det. Han har også umådeligt svært ved, at sidde stille i ret land tid af gangen. Men hyggeligt er det nu alligevel.

God påske til jer alle. I dag skal vi male æg og så opstøve en butik hvor vi kan få lidt mælk og frugt. Og selvfølgelig skal vi også nyde et par påskefrokoster med familien her i påskedagene.